Rotterdam Port Information
Home > Columns > Vaticaan

Vaticaan


Het team-Rutte zoals dat door koningin Beatrix op haar bordes werd gepresenteerd, maakt een betrouwbare indruk. Vermoedelijk heeft de majesteit zich niet met veel enthousiasme van haar traditionele taak gekweten. In het voortraject hebben Rutte en Verhagen zich niet veel van haar aangetrokken en haar relatie met Wilders schijnt kil te zijn. Maar het kabinet dat zij mocht voorstellen, is bepaald geen stelletje ongeregeld. Prima mensen, misschien te weinig vrouwen, in kwalitatief opzicht valt er weinig op aan te merken. Van mij had alleen Piet Hein Donner niet gehoeven, met dat eeuwig zure gezicht en die vervelende fiets. Ik had liever Hans van Baalen in de club gehad, een weldoorvoede slimme man. Als Hans een kamer, zaal of stadion binnenkomt, komt er echt iemand binnen. Maar misschien is hij wel teveel Europeaan en dat pruimt Geer Wilders niet.

Want Geert is voor het kabinet-Rutte wat het Vaticaan is voor de rooms-katholieke kerk. Wat hem niet welgevallig is, gebeurt niet. De bewindslieden zijn pas benoemd, nadat hij het Nihil Obstat (┬┤Niets staat in de weg┬┤) had uitgesproken. Het leuke aan Geert Wilders vind ik dat hij het gezicht heeft van een vroege middeleeuwer. Een kruisvaarder die met het zwaard in de hand en een legertje lichtgelovige analfabeten naar het Heilige Land trok om de mohammedanen de hersens in te slaan. Kruisvaarder is hij ook nu. Zijn legertje bestaat uit zes in zwarte pakken gestoken kleerkasten, waar ik uren naar kan kijken. Wat houdt hen bezig, zijn ze getrouwd, communiceren ze in normale taal met elkaar! Hun taak is helder. Zij zijn er om Geert te beschermen tegen de mohammedanen, die nu moslims heten. Per jaar schijnen die zes twee miljoen euro te kosten. Aan de pakken zie je dat niet af.

Wij bevinden ons in het theater Geert Wilders, u mag het ook circus noemen. Een never ending story met steeds nieuwe hoogtepunten zoals het curieuze proces, voorgezeten door de edelachtbare heer Moors die hoge ogen gooit als het ooit tot een verkiezing van de slechtste rechter van Nederland komt. Het proces is idioot in een land dat zich altijd heeft ingezet voor de vrijheid van meningsuiting, wat die mening ook is, zelfs als zij een abject karakter heeft. In Rotterdam liep een jaar of tien geleden een rare imam rond, El Mouni, die zei dat Europeanen varkens waren. Toen aan Pim Fortuyn werd gevraagd of de geestelijke voor het gerecht moest worden gedaagd en veroordeeld, vond Pim van niet. Anders mag ik straks ook niet meer zeggen wat ik wil, legde hij uit.

In tegenstelling tot Pim gunt Geert anderen hun vrijheid van meningsuiting vaak niet. Toen Ad Koppejan in Nieuwsuur verkondigde dat hij Wilders ging ontmaskeren, werd hij onmiddellijk door Geerts rechterhand Maxime op het matje geroepen. Net als het Vaticaan houdt Geert niet van tegenspraak. Wij gaan in zijn circus nog gekke dingen beleven. Het wordt een gouden tijd voor cabaretiers.

Door Jan Harmen

Our yearbook

Below a few example pages of the 51th edition of the Rotterdam Port Information yearbook.
Rotterdam Port Information 51th edition page 2
page 2
Rotterdam Port Information 51th edition page 3
page 3
Rotterdam Port Information 51th edition page 5
page 4
Rotterdam Port Information 51th edition page 5
page 5
Rotterdam Port Information 51th edition page 6
page 6
Rotterdam Port Information 51th edition page 7
page 7
Rotterdam Port Information 51th edition page 188
page 188
Rotterdam Port Information 51th edition page 189
page 189
Rotterdam Port Information 51th edition page 284
page 284
Rotterdam Port Information 51th edition page 285
page 285
Rotterdam Port Information 51th edition page 316
page 316
Rotterdam Port Information 51th edition page 317
page 317
Rotterdam Port Information 51th edition page 352
page 352
Rotterdam Port Information 51th edition page 353
page 353
© Havenkoerier bv | About us | sitemap